(3 kisebb tepsihez):
40 dkg liszt,
fél kocka élesztő,
pici cukor,
2,5 dl langyos tej,
1 csapott ek. só,
fél dl olaj,
2 tojás sárgája,
10 dkg szobameleg vaj,
15-20 dkg reszelt trappista sajt,
1 csapott ek. só,
1 tojásfehérje,
szezámmag.
A cukros, langyos tejben felfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt és közben kimérjük a tészta többi hozzávalóját egy dagasztásra alkalmas tálban. A felfutott élesztővel együtt jól összegyúrjuk a tésztát és meleg (pl. napos :) helyen letakarva hagyjuk pihenni, minimum a duplájára kelni. Ezalatt elkészítjük a krémet: a tojást a vajjal és sóval habosra keverjük. A megkelt tésztát három részre szedjük és téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a krémmel, megszórjuk reszelt sajttal, majd szorosan feltekerjük a szélesebb végénél. A tekercset pici háromszögekre vágjuk, ahogy a képen is látható. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tisztes távolságban egymástól, a tojásfehérjével megkenjük és szezámmagot szórunk rá. Hagyjuk a tepsin is kelni őket kb. 20 percig és utána 180-200 fokon sütjük őket 5-10 percig.
THERMOMIX-ben készítve: -Tegyük a keverőedénybe a hagymákat és aprítsük 3mperc/ 5-ös fokozaton. - Adjunk hozzá 2 ek olajat és dinszteljük 3p/Varoma/1-es fokozaton. Tegyük át...
Elkészítési idő: 50perc pihentet Nehézség: KönnyűA pitéhez kimérjük a hozzávalókat, majd jól összegyúrjuk. (Az eredeti recept szerint pihentetjük 30 percet a hűtőben, de nekem pihentetés nélkül is jó lett.) A pitetésztát egy 24 c...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFeltesszük a vizet a tésztához egy kis sóval és olívaolajjal. Amíg melegszik a víz, illetve fő a tészta, elkészítjük a szószt. A cukkiniket meghámozzuk, kisebb kockákra vagy karik...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 A tejet langyosítsuk meg, majd keverjük el benne a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és 5-10 percre tegyük félre felfutni. 2 A dagasztó tálba mérjük bele a két féle lisztet,...
Elkészítési idő: 2 óra + 20 perc Nehézség: Könnyű