1 üveg meggybefőtt vagy 1 kg magozott meggy
kb 1/3 bögre vagy Ízlés szerinti mennyiségű kristálycukor
1 csapott mokkáskanál fahéj
2 ek.liszt
2 dl tejföl
A meggybefőtt levét felteszem melegedni,majd belerakom a cukrot,fahéjat és összeforralom.
A tejfölben jól elkeverem az 2 evőkanál lisztet,kevés meggylét teszek a forró megyléből bele,miközben kevergetem,majd hozzáöntöm kevergetés mellett a forró meggyléhez és jól összeforraljuk amíg be nem sűrűsödik(.Ha csomós lesz,átszűröm egy másik lábosba)
Hozzákeverem a kimagozott meggyet és összeforalom.
Főtt krumplival,sült virslivel,fasírttal,sült csirkével tálalom.
A tojássárgákhoz egy habverővel keverjük hozzá a sót, cukrot és a mustárt. ékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. Ha felvette az olajat, ízlés szer...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes3 ek cukrot megolvasztunk egy edényben kevergetve. A hideg tejben keverjük el a pudingport, ha mézszínűre karamellizálódott a cukor, öntsük rá a tejet. Sisteregni fog, olyan, mint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA petrezselyem a fő alapanyag. Méz-citromlé-almaecet-extra szűz oliva olaj-ujj hagyma-tárkony-édeskömyény-erdei turbolya-sok petrezselyem és kakukkfű. Mixer tálba belerakjuk az...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű