5 kg padlizsán
2,5 kg husos kápia,és pritamin paprika vegyesen
2,5 dl paradicsompüré(vagy sűrű lé)házi
2-3 ek.só
1 púpos ek.fekete őrőlt bors
2 kg vöröshagyma
2-3 babérlevél
7 dl olaj
Zakuszka 5 kiló padlizsán megsütni 3 kg paprika kápia feldarabolni két kg hagyma laskára vágva hét deci olaj plusz só körülbelül két kis marokkal elkészítése a hét deci olajon megpároljuk a hagymát a megsütött padlizsán héját Leszedjük és a padlizsánt feldaraboljuk vagy összeturmixoljuk a hagymás olajhoz hozzátesszük a felszeletelt három kiló kápia paprikát és 20 perc alatt át pároljuk.A felaprított padlizsánt hozzákeverjük és összeforraljuk kb egy óra alatt
Az egészet ledaráljuk majd majd kb két és fél liter deciliter paradicsompürét adunk hozzá ,a sót és a borsot.
A végén tesszük hozzá a külön megfőzött babot, majd forrón üvegekbe szedjük úgyhogy teli legyen, és az üveget azonnal lezárjuk. Fejére állítjuk majd pár perc múlva berakjuk száraz dunsztba körülbelül két napra
A padlizsánokat sütőben megsütöm vagy grillen, ami azt jelenti , hogy lassú parázson, kb. 40 perc alatt feketévé, majdhogynem szénné sütöm a külsejét. Ezt lehámozom még melegében...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA medvehagyma krém sokféleképpen használható: salátákhoz, levesekhez, húsokhoz, főzelékekhez, kelt tésztákhoz (töltelékként) jól illik, de készülhet belőle például pesto is. A med...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesOlívaolajon üvegesre párolom az aprított hagymát. Rádobom a felkockázott cukkinit, öntök rá fél dl vizet, majd fűszerezem. Összekeverem és lefedve hagyom párolódni 5 percig. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt kikeverem csipetnyi sóval, cukorral, mustárral, kevés borssal (majonéz ízesítés). Hozzákeverem a majonézt, megkóstolom. Ezután teszem bele a vegetát, az apróra vágott újh...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes