menu

Családireceptkönyv.hu

Zakuszka(erdélyi)


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Adag: 8db 2 dl-es üve
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg padlizsán
2,5 kg husos kápia,és pritamin paprika vegyesen
2,5 dl paradicsompüré(vagy sűrű lé)házi
2-3 ek.só
1 púpos ek.fekete őrőlt bors
2 kg vöröshagyma
2-3 babérlevél
7 dl olaj

Elkészítés:


Zakuszka 5 kiló padlizsán megsütni 3 kg paprika kápia feldarabolni két kg hagyma laskára vágva hét deci olaj plusz só körülbelül két kis marokkal elkészítése a hét deci olajon megpároljuk a hagymát a megsütött padlizsán héját Leszedjük és a padlizsánt feldaraboljuk vagy összeturmixoljuk a hagymás olajhoz hozzátesszük a felszeletelt három kiló kápia paprikát és 20 perc alatt át pároljuk.A felaprított padlizsánt hozzákeverjük és összeforraljuk kb egy óra alatt
Az egészet ledaráljuk majd majd kb két és fél liter deciliter paradicsompürét adunk hozzá ,a sót és a borsot.
A végén tesszük hozzá a külön megfőzött babot, majd forrón üvegekbe szedjük úgyhogy teli legyen, és az üveget azonnal lezárjuk. Fejére állítjuk majd pár perc múlva berakjuk száraz dunsztba körülbelül két napra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés, Szendvicskrémek, Vegetáriánus, Zöldkrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vinetta – tradicionális padlizsánkrém
Avatar Endrődy Hanna Kedvelnék
Vinetta – tradicionális padlizsánkrém

A padlizsánokat sütőben megsütöm vagy grillen, ami azt jelenti , hogy lassú parázson, kb. 40 perc alatt feketévé, majdhogynem szénné sütöm a külsejét. Ezt lehámozom még melegében...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Medvehagyma krém - pesto
Medvehagyma krém - pesto

A medvehagyma krém sokféleképpen használható: salátákhoz, levesekhez, húsokhoz, főzelékekhez, kelt tésztákhoz (töltelékként) jól illik, de készülhet belőle például pesto is. A med...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: brigz
Cukkinikrém
Cukkinikrém

Olívaolajon üvegesre párolom az aprított hagymát. Rádobom a felkockázott cukkinit, öntök rá fél dl vizet, majd fűszerezem. Összekeverem és lefedve hagyom párolódni 5 percig. Ezután...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Spenótmártás
Spenótmártás

A tejfölt kikeverem csipetnyi sóval, cukorral, mustárral, kevés borssal (majonéz ízesítés). Hozzákeverem a majonézt, megkóstolom. Ezután teszem bele a vegetát, az apróra vágott újh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk