- 400 g frankfurti virsli
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g kelkáposzta
- 400 g burgonya
- só
- bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál kömény
- kb. 1,5 l víz
- 150 g tejföl
- 1 teáskanál liszt
◾️A virslit karikára vágjuk és pici olajon megpirítjuk majd félretesszük.
◾️A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és picit pirítjuk még.
◾️A kelkáposztát felaprítjuk és a burgonyát is felkockázzuk.
◾️Hozzáadjuk a hagymához a krumplit és a kelkáposztát és picit ezzel is pirítjuk.
◾️Befűszerezzük és felöntjük a vízzel.
◾️Forrás után kis lángon 10-15 percet főzzük, amíg a krumpli puha lesz.
◾️ A lisztet a tejföllel kikeverjük majd adunk hozzá a forró levesből és folyamatosan kevergetve a levesbe öntjük.
◾️2-3 percet főzzük még és végül beletesszük a virslit is.
Az olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes- A sárgarépát apróra vágjuk és egy nagy fej apró kockákra vágott hagymával az olajon puhára pároljuk, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük hűlni. Az olaját felöntjük a húslev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra aprított hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén üvegesre dinsztelem, finoman sózom. Ráreszelem a fokhagymát és a gyömbért, fűszerezem a köménnyel, ráborítom a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított húst fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel. Belerakjuk a tisztított és aprított zöldségeket, a fűszereket, és feltesszük főni fedő alatt, közepes lángon. Ha felh...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű