menu

Családireceptkönyv.hu

Májgaluska


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- kb. 4 darab csirkemáj
- 2 tojás
- 2 szikkadt zsemle
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:


◾️A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk majd kicsit kihűtjük.
◾️A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk.
◾️A májat, a kicsavart zsemlét, a tojást és a hagymát robotgépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és összeaprítjuk.
◾️Kicsit pihentetjük és ha túl lágy csak akkor tegyük hozzá a zsemlemorzsát.
◾️Forró vízbe szaggatjuk és kifőzzük.

Májgaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Beatrix
Nokedli
Nokedli

A tojást a liszttel, a vízzel és a sóval összekeverjük, és rögtön szaggatjuk. Szaggatóval is lehet, de ez olyan kevés mennyiség, hogy kanállal vagy egy kisebb vágódeszkáról késsel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Puha grízgaluska, nem esik szét a levesben
Puha grízgaluska, nem esik szét a levesben

2 közepes méretű tojáshoz 2 evőkanál étolajat keverek, majd 6 evőkanál grízt adok hozzá. Alaposan kikeverem, hűtőbe teszem nagyjából egy órára. Ezt követően a gyöngyöző levesbe tes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Grízgaluska - OK
Grízgaluska - OK

1. A zsiradékot az egész tojással jó habosra kikeverjük. 2. Ezután beleszórjuk a darát, sózzuk. 3. A kapott masszát fakanállal alaposan összedolgozzuk, és kb. egy órát a hű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Velőgombócok! (Levesbetét)
Velőgombócok! (Levesbetét)

A velőt kikaparom és kiolvasztom mint a zsírt,leszűröm és kicsit hagyom hűlni. Közben a petrezselyemzöldet apróra vágom. Mikor a velő már nem forró beleteszem a vajat és jól kika...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk