- kb. 4 darab csirkemáj
- 2 tojás
- 2 szikkadt zsemle
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
◾️A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk majd kicsit kihűtjük.
◾️A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk.
◾️A májat, a kicsavart zsemlét, a tojást és a hagymát robotgépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és összeaprítjuk.
◾️Kicsit pihentetjük és ha túl lágy csak akkor tegyük hozzá a zsemlemorzsát.
◾️Forró vízbe szaggatjuk és kifőzzük.
A tojást a liszttel, a vízzel és a sóval összekeverjük, és rögtön szaggatjuk. Szaggatóval is lehet, de ez olyan kevés mennyiség, hogy kanállal vagy egy kisebb vágódeszkáról késsel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz2 közepes méretű tojáshoz 2 evőkanál étolajat keverek, majd 6 evőkanál grízt adok hozzá. Alaposan kikeverem, hűtőbe teszem nagyjából egy órára. Ezt követően a gyöngyöző levesbe tes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zsiradékot az egész tojással jó habosra kikeverjük. 2. Ezután beleszórjuk a darát, sózzuk. 3. A kapott masszát fakanállal alaposan összedolgozzuk, és kb. egy órát a hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA velőt kikaparom és kiolvasztom mint a zsírt,leszűröm és kicsit hagyom hűlni. Közben a petrezselyemzöldet apróra vágom. Mikor a velő már nem forró beleteszem a vajat és jól kika...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz