- 3 db M-es tojás
- 1 ek. citromlé
- 1 csapott tk. szódabikarbóna
- 2 tk. só
- 20 g útifű maghéj
- 30 g rost mix sütőmix
- 40 g tápiókakeményítő
- 20 g kókuszolaj
- 200 ml víz
A tojásokat egy kézi habverő segítségével eldolgozzuk, hozzáadjuk a vizet, kókuszolajat és a citromlevet.
Egy másik tálban elkeverjük a liszteket, sót és a szódabikarbónát.
A száraz hozzávalókat belekeverjük a tojásos masszába és 10 percre félretesszük.
Egy puha, de nem folyós, kézzel formázható masszát kapunk, amiből vizes kézzel öt darab, nagyjából egyforma zsemlét formázunk, szilikonlappal bélelt tepsire fektetjük és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
Ha van rá lehetőség, további 10 percig hőlégkeveréses módon sütjük még, hogy a héja ropogós legyen.
Kihűtve a legjobb állagú, kiváló szendvics – alap, nem morzsálódik és szépen egyben marad.
A száraz hozzávalókat keverjük össze és öntsük rá az elvegyített folyékony anyagokat, majd gyúrjuk össze. 5 perc pihentetés után a tésztát osszuk 3 egyenlő részre, majd nedves kéz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeveles topis pogi 1kg liszt- fele sima, fele retesliszt, 60dkg daralt topi, 2 tojassargaja, 2 ek olvasztott zsir, 1 kocka eleszto+cukor a felfuttatashoz, 7dl tej, 3 tk so. Az ele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat egy tálba összeöntöm, majd dagasztógépbe a legmagasabb fokozaton 10 percig dagasztom. A “tésztát” 15-20 percig állni hagyon, majd ha a sikérváz megerősödik még egyszer...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés : A száraz alapanyagokat egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat, és jól eldolgozzuk, majd fél órára letakarva a hűtőbe tesszük.Utána sütőpapíros t...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű