menu

Családireceptkönyv.hu

Csirke tikka masala indiai


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 3 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Husi:
1 kg csirkemell
garam masala, kömény, koriander, só, kicsi pirospaprika

Pác:
250 ml natúr joghurt
2 fokhagyma
egy darabka gyömbér
fél citrom leve

Szósz:
1 ek olaj + 1 ek vaj
2 fokhagyma + 1 darabka gyömbér
1 vöröshagyma
1 tk kömény, 1 tk turmeric, 2 tk koriander, 1 tk erős piros paprika, só
1 kis sűrített paradicsom konzerv
1 nagy konzerv paradicsom püré (fél literes)
1 tk garam masala
1 kis doboz habtejszín (nekem 150 ml volt, de az eredetiben még többet ír)
zöld koriander levelek (nekem csak petrezselyem volt én azt tettem bele)

Elkészítés:


Husi:
A csirke szeleteket tedd egy edénykébe: masszirozd be jól a fűszerekkel: garam masala, kömény, koriander, só, kicsi pirospaprika.
Külön keverd össze a pácot és masszirozd azt is bele a csirkébe. Mehet 1 éjszakára hűtőbe pácolódni.
Másnap kiveszed a csirkét a hűtőből. Lekapirgálod róla kiskanállal a pácot úgy sacc kb, hogy ne nagyon maradjon rajta. És mehet a sütőbe sülni 20 percre.

Szósz:
A serpenyőbe teszel: 1 ek olajat + 1 ek vajat. Bele a picire vágott 2 fokhagyma + gyömbér + 1 vöröshagyma. 5 percig kevergesd aztán mehetnek bele a fűszerek: 1 tk kömény, 1 tk turmeric, 2 tk koriander, 1 tk erős piros paprika, só. Aztán 1 kis sűrített paradicsom konzerv, meg 1 nagy konzerv paradicsom püré (fél literes). Lassú tűzön lefedve 15 percig rotyogtatjuk, majd hozzáteszünk 1 tk garam masalát + habtejszínt. Aztán mehetnek a zöld koriander levelek (nekem csak petrezselyem volt én azt tettem bele). 5 percig rotyogtatjuk, közben felvágjuk a csirkét kockákra és beledobjuk a szószba. Csirkéstül még 5 percig rotyogtatjuk és kész.

Csirke tikka masala indiai

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Baconbe csomagolt csirkecombok – sajtos panírban
Baconbe csomagolt csirkecombok – sajtos panírban

A húsokat sózzuk és borsozzuk, majd átkenjük olívaolajjal és beleforgatjuk a parmezánba. Ezt követően minden húst betekerünk 1-2 szelet baconbe. Ha a bacon szeletek kicsik, akkor t...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Baconba tekert csirkemáj (Sóbors)
Baconba tekert csirkemáj (Sóbors)

A csirkemájat hártyázzuk le, távolítsuk el az ereket, és tisztítsuk meg az epétől. A tejet mérjük keverőtálba, adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket, borsot és a majoránnát. A tiszta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal, fejedelm
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal, fejedelm

A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Különleges mustáros csirkemell
Különleges mustáros csirkemell

A húst nagy szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanálnyi mustárral átkenjük, fóliával letakarjuk és 1-2 órán át pihentetjük. Ezt követően a hagymát és a paprikát fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk