1 vöröshagyma
500 g sütőtök (kimagozva, pucolva mérve)
3-4 ek vegeta
2 dl fehérbor
400 g risotto rizs (akármilyen rizs nem jó!! Keresd a 2 legjobb olasz márkát: CARNAROLI vagy ARBORIO)
oliva olaj
1 kk bors
pici só
50 g vaj (sacc egy kis szeletke Ráma)
2-3 ek reszelt parmezán sajt
Vegyél elő 2 serpenyőt, 1 kisebb lábast és oliva olajat.
A lábasba tegyél fel másfél liter vizet forrni 2-3 ek vegetával.
Az egyik serpenyőben kevés olajon pirítgasd a felkockázott vöröshagymát 10 percig kicsi lángon.
Eközben magozd ki, pucold meg a tököt és mérjél le 500 g-ot. Majd vágd fel kis kockákra, kb. 2-3 mm vékonyka darabok legyenek.
A másik serpernyőbe is tegyél olajat, bele a tököt és 5 percig pirítgasd.
Ezután kapard össze a kettőt 1 serpenyőbe és jól forgasd át. Tegyél rá 1-2 merőkanállal a vegetás vízből és bugyogva főzd 20 percig, néha kevergesd.
Ha már a vége felé jár a tökös trutyi, akkor elkezdheted a rizst. Mérd le a 400 g-to. Vegyél elő egy wok-ot ha van és melegíts benne olivaolajat. Dobd rá a rizst és piritsd nagy lángon 3 percig kevergetve, majd önts rá 2 dl fehérbort (fütsölni fog mint atom, de ez normális). Keverd össze 2 percig kb. majd öntsd hozzá a tökös trutyit. Innentől számítva pontosan 15-17 perc kell a rizsnek, mérjed!
A trükk, hogy mindig magas lángon kell tartani és csak annyi vegetás vizet kell hozzáadni, hogy olyan lucskosan legyen, de ne többet. A folyamat: vársz, kever, utánaönt, vársz, kever, utánaönt. Félúton tegyél hozzá 1 kávéskanál borsot.
Ha már csak 2 perc van hátra, tedd hozzá az 50 g vajat és a 2-3 evőkanál reszelt parmezán sajtot.
Buon appetito :)!
1. A lisztet, a sót és a szobahőmérsékletű margarint összemorzsoljuk, majd apránként hozzáadjuk a forró vizet, és addig gyúrjuk kézzel vagy dagasztjuk géppel, amíg egy könnyen gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kölest pici olajon megfittatjuk, felöntjük a zöldséglevessel, és 10-15 perc alatt puhára pároljuk Közben a zöldborsót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A petrezselymet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a húst készítjük el, a húst, bors, só, vegeta, tojás, piros arany jól összedolgozzuk. A szalonnát kis kockára vágjuk kisütjük és a hagymát üvegesre pirítjuk, és megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-Töltelék: kis olajra rizs + 0,5 fej vöröshagyma apróra vágva, üvegesre pirítani, bele 30 dkg darált húsba, + 1 egész tojás + só + bors, -nagy fazékba vizet forralni, só bele,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes