80 dkg burgonya (pucolva)
2 db tojás
3 púpozott ek graham-liszt
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
0.5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
elkészítés
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A reszelt burgonyát, a tojást, a lisztet egy nagyobb tálban jól összekeverjük.
Sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt fokhagymával ízesítjük.
Hűtőbe téve, legalább 2 órát pihentetjük.
Pihentetés után kicsit még állni hagyjuk szobahőmérsékleten. Jól átkeverjük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk (ne legyen túl forró, mert akkor túl gyorsan sül a külseje, a közepe nyers marad).
Egy kanállal kis halmokat adagolunk a serpenyőbe, kissé ellapítjuk, de vigyázva, hogy ne érjenek össze.
Mikor az alja szép aranypirosra sült, óvatosan megforgatjuk, és a másik oldalát is ropogósra sütjük.
Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk róla a felesleges olajat. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.
A friss fejes káposztát kb. 1 cm vastagra vágtam ( vajazott tepsibe raktam és a káposzta tetejére is vajdarabkákat tettem) Tettem rá a káposztára apróra vágott fokhagymát, sót, kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjastól megfőzzük, majd ha kihűlt nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy kivajazott jénaiba tesszük a burgonya egyharmadát. Sózzuk és megszórjuk a reszelt sajt egyharma...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: a muffinsütőket vajazd ki alaposan, hámozd meg a krumplit, majd szeleteld nagyon vékonyra. Tedd bele egy tálba, sózd és borsozd meg, szórd rá az apróra vágott kakukkfüv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a tönkrészről a fásabb külsőt levágjuk, de a belső, zsenge részt megtartjuk, és késes robotgépben, több részletben finomra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű