400 g főzni való krumpli
1 nagy fej hagyma
50 g olaj vagy sertészsír
1 kk. pirospaprika
só, bors
400 g (nagy) kockatészta
A krumplit megmossuk, enyhén sós vízben, héjában megfőzzük (20 perc). Leszűrjük, még melegen meghámozzuk, hűlni hagyjuk, aztán nagy lyukú reszelőn megreszeljük vagy villával apróra-darabosra törjük.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Nagyobb edényben felforrósítjuk a zsiradékot, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, jól összekeverjük, aztán beleforgatjuk a krumplit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a tűzre visszatéve jól átforrósítjuk.
2. Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet, és a krumplihoz adjuk. Kíméletesen összekeverjük (pl. két favillával), és petrezselyemmel díszítve forrón tálaljuk. Ecetes savanyúságot, (enyhén csípős) csalamádét kínálhatunk mellé.
Eredeti neve: Grenadiermarsch
A tésztát forró, sós vízben kifőzzük. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, egy serpenyőben felforrósítjuk az oliva olajat, majd a hagymákat üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paraj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz utasításokat követve főzzük meg a tésztát és engedjük le róla a vizet. Vágjuk az uborkát, a paprikákat, a paradicsomot és az olívabogyót kis darabkákra, majd finoman aprítsuk fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük meg a tésztát sós vízben (Én ételízesítővel szoktam. Annyira ízesítem, mint egy kissé elsózott levest:) ), majd öblítsük le alaposan hideg vízzel. Tejfölbe keverjük bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Burgonyanyomón áttörjük, hozzáadunk lisztet, sót és közepesen kemény tésztává dolgozzuk. A tésztából sodrunk hosszabb rudakat, majd...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű