- ½ kg széles metélt
- 1 db hagyma
- ½ l tejszín (20%)
- 1 gerezd fokhagyma
- 5-6 szál bazsalikom
- 1 csokor metélőhagyma
- oliva olaj
- só, bors, ízesítő
- 2 ek parajpüré
A tésztát forró, sós vízben kifőzzük. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, egy serpenyőben felforrósítjuk az oliva olajat, majd a hagymákat üvegesre pirítjuk. Beletesszük a parajpürét, 1-2 percig dinszteljük. Rádobjuk a tésztát és a bazsalikom leveleket. 2-3 percig sűrűn kavargatva közepes lángon tartjuk. Felöntjük tejszínnel és lekapcsoljuk.
A vízet egy nagyobb edényben feltesszük főni pici sóval, olajjal. Ha felfőtt, a tésztát beletesszük, néhányszor megkavarjuk, hogy a gnocchi ne tapadjon az edény aljára. Akkor késze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A padlizsánt megmossuk és hosszában felszeleteljük, megsózzuk és hagyjuk állni, hogy levet eresszen, majd lemossuk. A sonkát felszel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra törljük, vékony csíkokra vágjuk és némi zsiradékon aranysárgára pirítjuk. Ha megpirult felöntjük vízzel, tejszínnel, be...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű(Kókusz)olajon megpirítunk egy feldarabolt, nagy fej vöröshagymát, egy fél zöld, és egy fél piros kaliforniai paprikát. 1,5 bögre főtt rizst és egy fél bögre főtt lencsét összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű