30 dkg spagetti, 25 dkg gomba, 20 dkg füstölt sonka, 10 dkg paradicsompüré, 15 dkg reszelt sajt, 1 kiskanál vaj, 1 kiskanál cukor, só, bors, 1 evőkanál zsír vagy olaj, 1 fej vöröshagyma
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük. Kevés zsíron finomra vágott vöröshagymát párolunk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a csíkokra metélt sonkát. Mindezt néhány percig összepároljuk. A keverékbe beleteszünk 10 dkg paradicsompürét, ezzel néhány percig továbbpirítjuk, felöntjük, cukorral, őrölt borssal ízesítjük. A kevés olvasztott vajban felhevített spagettire halmozzuk, és reszelt sajttal megszórjuk.
Előkészületi idő: 40 perc
Főzési idő: 35 perc
A hagymákat félbevágjuk, felszeleteljük, majd kevés olívaolajon egy kis sóval üvegesre pirítjuk. Közben a tésztát feltesszük főni. A hagymákhoz hozzáadjuk a tonhalat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben éppen roppanósra főzzük, hideg vízzel átmossuk és hagyjuk lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát csíkokra, a sárgarépát hosszúkásra vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bolognai raguval kezdünk: finomra aprítjuk a vöröshagymát és egy löttyintésnyi olívaolajon párolni kezdjük. A sárgarépát megtisztítjuk, majd lereszelve a hagyma mellé dobjuk, aho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst is és 5-7 percen át pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fűszereket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű