menu

Családireceptkönyv.hu

Mustáros csirke


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A páchoz :
2 púpozott teáskanál mustár, egy evőkanál olívaolaj, két nagy csipetnyi frissen őrölt bors, egy csipetnyi csilipaprika
Még szükséges hozzá:
hat darab csirke alsó comb, egy jó marék rusztikusan felaprított póréhagyma, 5-6 szál medvehagyma, só, 1 dl fehérbor, egy evőkanál olaj, diónyi vaj

Elkészítés:


Először a pácot készítjük el, jól összekeverjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a csirkecombokat. Lefóliázott tálban tartjuk egy napig, közben megforgatjuk, hogy mindenhova kerüljön a mustáros pácból.
Másnap egy kerámia tepsit kiolajazzuk, a csirkét sózzuk és belehelyezzük a tepsibe, rátesszük a vajat, a szeletelt póréhagymát, medvehagymát ( amikor nincs medvehagyma szezon fokhagymát használhatunk) és forró sütőbe tesszük. Én 200 fokon sütöttem 50 percig, majd további 10 percig fólia nélkül.

Mustáros csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rántott csirkemell csípős, krémsajtos, baconos
Rántott csirkemell csípős, krémsajtos, baconos

A snidlinget, a jalapenot, a paradicsomot és a bacont apróra vágjuk. A bacont lepirítjuk, leszűrjük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, jal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mustáros csirkemell kukoricás sajttal sütve
Mustáros csirkemell kukoricás sajttal sütve

A csirkemellet szeljük fel, de ne túl vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, majd kenjük be mustárral, és hagyjuk egy kicsit állni. Egy serpenyőben a szalonnát megpirítjuk , majd a visszama...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Tejszínes mustáros csirkemell
Tejszínes mustáros csirkemell

A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy kor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Fűszeres csirkenyárs (csirke satay)
Fűszeres csirkenyárs (csirke satay)

A csirkemelleket hosszában felcsíkozzuk, kiklopfoljuk, és egy edénybe tesszük. Sózzuk, fűszerezzük borssal, fahéjjal, római köménnyel, és curry porral. Ráöntjük az olajat, az egé...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk