1,5- 2 kg csirke, 2-3 db zsemle (1-2 szelet száraz kenyér), 1-2 főtt tojás, 2 tojás, delikát, petrezselyemlevél, majoránna, só, sült csirke fűszerkeverék
A csirkét megmossuk, tokozzuk, kivágjuk a zsírzóját és megszárítjuk. A mellére fektetjük, majd a hátát felvágjuk 5-6 cm-re, úgy hogy jobban feküdjön a tepsiben. Belülről megszórjuk sóval, majoránnával, a comb és a szárnyvégeket betekerjük alufólával.
A kenyérszeleteket, vagy zsemléket beáztatjuk tejbe, majd kinyomkodjuk belőle. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és összekockázzuk. Minden hozzávalót elkeverünk egy keverőtálban, fűszerezzük majd a csirke belsejébe, a combjaihoz és a melléhez töltjük.
Kívülről bedörzsöljük csirke fűszerkeverékkel, tepsibe rakjuk, egy kevés vizet öntünk alá és letakarjuk alufóliával.
A csirke méretétől függően kb 2 órán át sütjük 180-200 fokon, majd eltávolítjuk a fóliát és 180 fokon aranybarnára pirítjuk.
Kihűlés után tudjuk csak szépen felvagdosni.
A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk. A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűKészítsük el a húsgolyókat. Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, jól gyúrjuk össze a masszát. Készítsünk belőle kisebb golyókat, nagyjából 15-17 darabot. Egy serpenyőben forró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--A ketchupot és a mustárt összekeverjük az oregánóval, zúzott fokhagymával, sóval és olajjal. -. A csirkemell filéket felszeleteljük, beletesszük a fűszeres pácba, majd összefor...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesHús 1. A csirkemellet éles késsel vékonyra felszeleteljük, majd kiolajozott tepsibe egymás mellé helyezzük azokat, és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. 2. A töltelékhez pár...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Nehéz