A rizottóhoz:
25 dkg barnarizs, 10 dkg vörös lencse, 1 közepes fej karalábé kockákra vágva, 1 közepes fej vöröshagyma nagyobb kockákra vágva, 1 nagyobb sárgarépa kockákra vágva, 1 dl étolaj, 1 csipet sáfrány, só, fehérbors
A mártáshoz:
1 nagyobb póréhagyma karikákra vágva, 2 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 evőkanál rizsliszt, 1/2 csokor petrezselyem finomra vágva, só
A rizst olajon lepirítjuk, sózzuk és két és félszer annyi vízzel felöntve megpároljuk. A vöröshagymát, a sárgarépát és a karalábét a lencsével együtt a maradék olajon megpirítjuk. Sózzuk, majd két és fél - háromszoros vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük. Ha a lencsés alap már majdnem kész, beleszórjuk a sáfrányt és összekeverjük a megfőtt rizzsel. A mártáshoz a póréhagymát kevés vajon megpirítjuk, lisztet szórunk rá, majd kevés vízzel és a tejszínnel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk és a petrezselyemmel egy - két percig forraljuk. Az így elkészült mártást a rizottó mellé kínáljuk.
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és 20 percig, vagy puhára főzzük. A burgonyát szita segítségével pépesítjük. Egy tálban keverjük össze a burgonyapürét, a kukoricakeményí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA céklákat 10 percre beáztatjuk langyos vízbe, aztán alaposan megsikáljuk, a szárcsonkot és gyökérvéget levágjuk, majd karcsú gerezdekre vágjuk. Nem feltétlenül kell meghámozni, me...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. Megfőzzük, majd összetörjük a krumplit. Hozzáadjuk a vajat, a sót és a szerecsendiót. Hagyjuk kihűlni, majd jól kikeverjük a tojássárgájával. 2. Nyomózsákba tesszük a burgonyát...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes1. Sikálj meg alaposan 4-5 nagyobb krumplit, majd uborkagyalun szeleteld fel őket. 2. A szeleteket keverd össze 2 evőkanál olívaolajjal, sóval és bármilyen egyéb fűszerrel, ami...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű