6-7 kiló meggyre szórok 1,5 kiló kr. cukrot....a cseresznyére kevesebbet,,,
A meggyet vagy a cseresznyét megmosom és kimagozom,,,
6-7 kiló meggyre szórok 1,5 kiló kr. cukrot....a cseresznyére kevesebbet,,,
Összekeverem s addig hagyom állni míg megmosom az üvegeket...jól össze keverem s bele rakom az üvegekbe, egy kicsit meg rázom az üvegeket hogy több gyümi férjen bele s dunsztolom...sütőbe szoktam dunsztolni nagy magasabb tepsibe melynek az aljába teszek papírt, öntök vizet majd bele rakom a teli lezárt üvegeket,,,hideg sütőbe teszem és 180-200 fokon kb 30-35 percig dunsztolom majd lekapcsolom a sütőt s hagyom benne kihűlni...
így a saját levében lesz a meggy és a cseresznye... víz nem kell rá mert a gyümölcs enged levet ami nagyon finom...mikor szükség van rá...sütikbe...tortákba, rétesbe csak leszűröm és kész:)
Tavaly 41 7 decis üveg meggyet raktam így el de a sok Feketeerdő torta és más sütik...rétesek „meg emésztették“ :-)
A húst és a zsíros szalonnát húsdarálón ledaráljuk. Ha nincs apró lyukú tárcsánk, akkor 2-szer, 3-szor daráljuk át a húsokat. Ezután a darált húshoz adjuk a fűszereket (kivéve a s...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt alaposan megmosom, megsikálom, feldarabolom és annyi vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi.... Addig főzöm, míg a víz elfő róla, majd botmixerrel összepépesíte...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: NehézA szép érett birsalmákat negyedekbe vágunk, magházuktól megtisztítjuk, héjukkal együtt forró vízben puhára főzzük, szűrőkanállal kiszedjük és szitán áttörjük. Az áttört gyümölcsöt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűInkább közepes vagy nagyobb méretű uborkákat válasszunk. Mossuk meg őket alaposan két-három lében, a végeiket enyhén vagdossuk be kereszt alakban, szurkáljuk meg őket néhány helyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű