20 dkg. darált sertéshús,
40 dkg. penne tészta,
1 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
3 db. hámozott paradicsom,
kevés őrölt pirospaprika,
1 mokkáskanál morzsolt bazsalikom,
só, frissen őrölt bors,
1 pohár (330 g.) tejföl,
1 kanál liszt,
1 dl. száraz fehérbor,
kevés olíva olaj.
A tésztát sós forró vízben kifőzöm. Nem teljesen, csak annyira, hogy kicsit maradhat roppanós is. Az Olasz úgy mondja, hogy al dente. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Hozzányomom a fokhagymát, megsózom, és felöntöm a borral. Ráteszem a darált húst, és fedő alatt addig pirítom, a míg kifehéredik. Hozzáadom a hámozott paradicsomot, szétnyomom, megfűszerezem borssal, kevés paprikával, és bazsalikommal.
A megfőzött tésztát lecsöpögtetem, majd kivajazott sütőtálba egy kanálnyi zsemlemorzsát szórok, és erre ráhalmozom a főtt tészta felét. Ráterítem a darált húsos ragut, amit megöntök a liszttel kevert tejföl felével. A maradék tésztát is ráteszem, és a megmaradt tejfölt is ráöntöm. Előmelegített sütőben megsütöm. Tetejére tehető kevés reszelt parmezán, mozzarella, scamorza, de ez el is hagyható.
Készítünk egy sima pörköltet a hozzávalókból. A lényeg, hogy minél kevesebb leve maradjon a végén. (Én a töltéskor le is szűrtem.) A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes1. A vizet feltesszük forrni, majd ha forr, akkor teszünk bele olajat, sót és a tésztát. 2. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állan...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűKészítsük el a cukkinispagettit. A zöldséget mossuk meg, vágjuk le a végeit, majd tekerjük át zöldségspirálozón. Ennek hiányában nagy lyukú sajtreszelőn is lereszelhetjük. Egy perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, végül a rózsáira szedett és apróra vágott brokkolit. 2.Kevés vízzel felöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű