makaróni tészta 40 dkg,
víz,
1 csipet só,
egy pici étolaj,
A szószhoz
15 dkg. szalonna, bacon, sonka nyersen,
1 szép piros paprika csíkokra vágva,
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
2 dkg liszt
350 ml habtejszín
só
fehérbors (őrölt)
A tálaláshoz
20 dkg sajt - parmezán
.
.
A tésztát enyhén sós, olajos vízben alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
Az olajat felhevítjük, közben a bacont, szalonnát, sonkát felcsíkozzuk.
A felhevített olajra tesszük a bacont, szalonnát, sonkát ,és a csíkozott paprikát, borsot.
Rátesszük a fokhagymát, lisztet, és gyorsan összekeverjük, majd fél-egy percig pirítjuk
Tejszínnel felöntjük, híg tejföl állagúra sűrítjük a szószt rövid idő alatt, majd ízlés szerint sózzuk.
A főtt, lecsöpögtetett tésztát alaposan belekeverjük a szószba.
Parmezánnal alaposan megszórva tálaljuk az elkészült makarónit.
Jó étvágyat kívánok.
Csak a szükséges mennyiséget keverjük be, amit rögtön tálalunk is, mert ha állni hagyjuk a tésztát a szószban, a tészta felszívja a tejszínt, és ekkor már nem lesz ízletes a makarónink, spagettink.
A marhahúsból és hagymából pörkölt alapot csinálunk, ízesítjük ízlés szerint. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, és ledaráljuk. Eközben elkészítjük a híg palacsintát. Kb. 10-11 pal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőször rózsáira szedjük a brokkolit és puhára pároljuk. Ezután apró darabokra vágjuk. Közben az édesburgonyát megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk, majd megsózzuk és fűszerezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét előző este beáztatjuk, de ha elfelejtettük, akkor meleg vizet rátöltve másfél óra alatt szépen átázik. A szalonnát és a hagymát kockára vágjuk, a kolbászt karikára. Ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA töltelékhez Kérjük meg a hentest, hogy a combot és a füstölt szalonnát együtt darálja össze. (Vagy mi magunk így csináljuk otthon.) A 10 dkg füstölt szalonnát felkockázzuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű