1 kg harcsafilé
1 darab citrom
só
bors
15 dkg finomliszt
3 darab tojás
20 dkg zsemlemorzsa
ételízesítő
napraforgóolaj.
Görög saláta.
4 db paradicsom
2 db kisebb lila hagyma
1 db kígyóuborka
12 dkg feta sajt.
Hozzávalók az öntethez:
4 evőkanál olívaolaj
1,5 teáskanál citromlé
1 teáskanál bazsalikom.
Mossuk meg a harcsát, távolítsuk el az uszonyokat, vágjuk szeletekre, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd facsarjunk rá citromlevelet, és tegyük be a hűtőbe egy órára.
A tojásokat verjük fel, adjunk hozzá ízlés szerint ételízesítőt, majd a lisztet és a zsemlemorzsát is készítsük ki egy-egy tálba. Melegítsünk bő olajat egy serpenyőben, majd forgassuk meg a harcsa szeleteket először a lisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában, majd süssük ki őket a forró olajban.
Görög saláta:
Elkészítjük az öntetet, majd ebbe rakjuk bele a felkockázott paradicsomot, lila hagymát, kígyóuborkát, feta sajtot. Összekeverjük, egy órát állni hagyjuk és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
A halfilét kiolvasztjuk és ujjnyi téglalapokra vágjuk. Ez csak abban az esetben szükséges, ha azt szeretnénk, hogy pont úgy nézzenek ki, mint a bolti halrudacskák. Ha ez nem lényeg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson feltüntetett módon megfőzzük. (Sót és olajat viszont ne tegyünk a vízbe!) Leszűrjük és melegen tartjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletess...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A halat megmossuk, szárazra itatjuk, meglocsoljuk a citromlével, és kb. 15 percet hagyjuk állni. 2. Az újhagymát, megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. 3. A vaj felét egy ed...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Először a friss bazsalikomleveleket mosd át és aprítsd fel. Aztán egy tálban keverd össze a majonézt a mustárral és a kifacsart citromlével. 2. Hozzákeverjük az apróra vágott b...
Elkészítési idő: 1 adag Nehézség: Könnyű