2,5 kg tyúk -házi tyúk
4 ek zsír,
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma (zúzott)
2 ek fűszerpaprika
2 teáskanál majoranna
2 teáskanál só
fekete bors-őrölt
2 db paradicsompaprika
2 db paradicsom
1 dl félszáraz fehérbor
.
A tyúkot tisztítjuk feldaraboljuk, és beáztatjuk addig, amíg a hagymát kockára vágjuk, és 4 ek zsíron megpirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, borral és egy kevés vízzel felöntjük, majd a húst belerakjuk a lábasba.. A többi fűszert is hozzáadjuk, és annyi lével engedjük fel, hogy majdnem ellepje. A pirospaprikát akkor adjuk csak hozzá amikor kb. félidőben van a hús megfőve. Lefedve takarékon addig főzzük, míg meg nem puhul a hús. Ez házi idősebb tyúk volt, így sokáig is főtt, de megérte.
Galuskával a legfinomabb, persze jó tésztával stb. is.
1. A lisztet, a pirospaprikát, a borsot, a fűszerkeveréket és a sót összekeverem egy tányérban. 2. Megforgatom benne a csirkét, tepsibe teszem. 3. A hagymát karikára vágom,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA felszeletelt csirkemellfiléket klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán. Fogjunk meg egy szelet húst, az egyik felére tegyünk mozzarellát, utána hajtsuk rá a másik felé...
Elkészítési idő: 20+25 perc Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát és a zöldségkeveréket enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük ki, majd leszűrjük. Közben készítsük el a mártást. Serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd rátesszük a vaja...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű