menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós - diós fonat


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:
15 dkg túró
7 dkg porcukor
1 tojás
csipet só
6 evőkanál olaj
25 dkg sima liszt
2 teáskanál sütőpor

Töltelékhez:
2 tojásfehérje
6 csapott evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
4 csapott evőkanál darált dió
1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor

Tetejére:
1 tojássárgája
1 teáskanál tej
1 teáskanál kristálycukor

Elkészítés:


1. A túrót keverjük össze a cukorral, a tojással, a csipet sóval és az olajjal.
2. A lisztet szitáljuk át és keverjük el a sütőporral, majd adjuk a felét a túrós masszához. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a maradék lisztet is és addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Gömböt formálunk belőle és letakarva pihentetjük 10 percig.
3. A töltelékhez verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, adjuk hozzá a porcukrot, darált diót és kakaóport - jól összekeverjük.
4. A tésztát kinyújtjuk kb. 40x35 cm-es téglalappá, megkenjük a töltelékkel egyenletesen, majd feltekerjük, mint a piskótatekercset. Hosszában kettévágjuk a hengert, és a vágást felfelé fordítva összefonjuk a tésztát. A két szélét nyomkodjuk össze. Sütőpapíros tepsire helyezzük, és lekenjük a tetejét a tojássárgája-tej-cukor keverékével.

Trükkök, tippek, praktikák:


Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Hagyományos sütőben 200 fokon.

Kakaós - diós fonat

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás, diós csavart -Gémesi  Zsoltné
Almás, diós csavart -Gémesi Zsoltné

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Foszlós fonott kalács
Foszlós fonott kalács

1. Ha kenyérsütőben dagasztjuk a tésztát, először az élesztő rá a folyadék, cukor, vaj, liszt, só tojás. 2. A megkelt tésztát kivesszük 3 rudat formálunk, és összefonjuk, hosszú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Mákvirág kalács
Mákvirág kalács

1Az élesztőt a langyos tejnek kb egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába az összes hozzávalót a felfuttatott éles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
147. Kürtőskalács /olajban sült/
147. Kürtőskalács /olajban sült/

Élesztő,langyos cukros tej,futtatni.Liszt,vaj,tojás,só,cukor és vaníliás cukor ,ezeket összegyúrom.Hozzáöntöm a kovászt és a langyos tejet,és jól kidolgozott,nem túl kemény tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk