40 dkg kenyérliszt
10 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
3 dl meleg víz
5 dkg cukor
5 dkg tejpor
1,5 teáskanál só
1 db tojás
5 dkg vaj
A lekenéshez :
1db tojás
10 dkg napraforgómag
A liszteket összekeverjük. A közepébe kis fészket alakítunk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a meglangyosított vizet. 15 perc alatt hagyjuk hogy az élesztőt felfusson. Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a tejport és a sót, majd jól kidagasztjuk a tésztát. 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Mivel a tészta elég lágy, ezért erősen lisztezett munkafelületen gyúrjuk át. 8 részre osztjuk. 80-90 centis vékony hurkákat sodrunk belőle, majd pereccé formáljuk őket (a perec készítéséhez itt találhatók fázisfotók). Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. Újabb 1 órát kelesztjük. Megkenjük a jól felvert tojással. Megszórjuk a napraforgómaggal. Végül 210 fokos sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A hozzávalókat kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztóprogramon elkészítjük a tésztát. Kicsit hagyjuk a gépben kelni, majd a gépből kivesszük és 9 részre osztjuk. Zsemléket formázunk b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA baconszalonnát megpirítjuk, rátesszük a káposztát-hagymát és lesütjük. A végén beletesszük a kókusztejszínt. A tésztához valókat összekeverjük, előbb a száraz majd hozzá a viz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. lépés A lisztet keverd össze a sütőporral. 2. lépés Minden hozzávalót gyúrjunk össze egyneműre 3. lépés Hagyjuk a tésztát pihenni kb. 10 percig. Ez idő alatt a fahéjat ...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűHozzávalók: 0,5 kg teljes kiőrlésű tönköly liszt, 5-6 dl langyos víz, fél élesztő, egy evőkanál só, teáskanál szódabikarbóna, igény esetén magok (ekkor lehet, hogy kicsit több vize...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű