50 dkg finomliszt, 20 dkg margarin, 1 dl tej, 5 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 1 dkg friss élesztő, 1 csipet só
Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a puha margarint, porcukrot, sót és a tojásokat egy keverőtálba tesszük, majd hozzá adjuk az élesztőt is. Alaposan összedolgozzuk, majd két cipóformára osztva, lefóliázva a hűtőbe tesszük pihentetni kb. fél órát. Pihentetés közben készíthetjük el a különféle töltelékeket ízlés szerint. Sütés előtt először tojássárgájával, majd ha megszáradt, fehérjével is kenjük át. Szurkáljuk meg egy villával és 180 fokos sütőben süssük 25-30 percig.
Ez a mennyiség két kisebb bejglihez elég.
1. A 6 tojásfehérjét a 90 g cukorral közepesen kemény habbá verjük és félre tesszük felhasználásig. 2. A tojássárgáját a 70 g cukorral, 25 g vízzel, vaníliával 5-8 percig habosí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben elkeverjük, majd összeöntjük őket és gyúrjuk egyneművé. Pihentessük a tésztát, amíg a tölteléket elkészítjük. A töltelék hozzáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző napi előkészületek: a libamellet megmossuk, leszárítjuk, megtűzdeljük fokhagymával, megszórjuk a pácfűszerekkel, megspricceljük olíva-olajjal és fóliába tekerve hagyjuk másna...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesÉrdemes először a töltelékeket elkészíteni, hogy mire töltésre kerül a sor, teljesen kihűljenek. Ez ugyanis nagyon fontos, mert ha meleg, túl cukros és/vagy lágy a töltelék, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű