60 dkg krumpli, 20 dkg liszt, 1 tojás, 1-2 evőkanál olaj
a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd puha masszává dolgozzuk a felvert tojással, olajjal és a liszttel. Gombócokat formálunk, majd lepénnyé lapítjuk és kevés zsiradékon, mindkét oldalán megsütjük.
A cukkini és a többi hozzávaló mennyiségét attól függően növeljük, illetve csökkentjük, hogy mekkora adagot szeretnénk készíteni. A cukkinit megmossuk és vastagabb karikákra (kb.1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 kis fej vöröshagymát megtisztítunk, 4 dl vízzel, 5 dkg vajjal együtt felforralunk, majd a rizst hozzáadjuk. 2. Ha újra felforrt, a sütőben tesszük, hogy ott kb. 20 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kukoricakonzervet lecsöpögtetjük, ha mirelit kukoricából készítjük akkor felmelegítjük, majd kiolajozott hőálló edénybe kanalazzuk. 2. A sajtokat lereszeljük és összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 bögre vizet felforralunk, hozzáadjuk a bulgurt, sózzuk, majd 10 percig a legkisebb lángon, lefedve főzzük. Ezután lezárjuk a gázt, a még fel nem szívott vizet a bulgur ezután fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű