menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkehúsos tortilla


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
200 g liszt,2 evőkanál olaj,fél kávéskanál só
késhegynyi sütőpor,langyos víz

A töltelékhez
700 g csirkemellfilé,2-3 evőkanál olaj,mexikói fűszerkeverék


4-5 paradicsom
salátalevelek

A kapros öntethez
300 ml natúr joghurt,só,apróra vágott kapor

Elkészítés:


A tésztához tálba mérjük a lisztet, a sót, az olajat és a sütőport. Apránként annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy lágyabb, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Jól átgyúrjuk, és lefedve fél órát pihentetjük.
Ha nagyobb lapokat szeretnénk, 8, ha kisebbeket, 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, és lisztezett felületen 2-3 mm vastagságú, kör alakú lapokat nyújtunk belőlük.
Palacsintasütőben, zsiradék nélkül mindkét oldalukat megsütjük. Ha az egyik oldal elkezd hólyagosodni, megfordítjuk.
Lábosban felforrósítjuk az olajat, és rádobjuk a felkockázott csirkemellet. Fehéredésig pároljuk a húst, majd mexikói fűszerkeverékkel és sóval ízesítjük. Közepes tűzön, fedő nélkül, időnként átkeverve zsírjára sütjük a húskockákat.
Felszeleteljük a paradicsomot, elkeverjük az öntet hozzávalóit, majd összeállítjuk a tortilla-t.
Minden tésztalapot befedünk egy salátalevéllel, erre halmozzuk a csirkemellet, a paradicsomot, végül meglocsoljuk az öntettel, és feltekerjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Házi csirkemell sonka
Házi csirkemell sonka

A csirkemellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borsot mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás bundában sült csirkefalatok
Fokhagymás bundában sült csirkefalatok

A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra, darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk kb. 1 csapott kk sóval, és 1 nagy csipet őrölt borssal. Kicsit félretesszük. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás, füstölt sajtos rakott csirkemell
Almás, füstölt sajtos rakott csirkemell

A csirkemelleket kb 1 cm széles szeletekre vágjuk, a rövidebb oldalától indulva. Olajozott tepsibe fektetjük, egy rétegben. Sózzuk, borsozzuk. Az almákat meghámozzuk és nagyobb lyu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai édes-savanyú csirke
Kínai édes-savanyú csirke

Először elkészítjük a csirke falatok bundáját. 4 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk 4 evőkanál étkezési keményítővel, 1 teáskanál szódabikarbónával vagy sütőporral, és 1,2 dl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk