menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás fokhagymás csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy csirkemell
20 dkg gomba (konzerv)
5 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj

Elkészítés:


A húst vékony szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. Kevés olajban mind a két oldalát 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát. Öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt pár percig pároljuk. A tejszínhez keverjük a lisztet és a tejfölt, ráöntjük. Elkavarjuk, a hússzeleteket megforgatjuk és felforraljuk. Rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet és már le is vehetjük a tűzhelyről. Melegen tálaljuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Füstölt tarjával és tojással töltött csirkecombok
Füstölt tarjával és tojással töltött csirkecombok

A zsemléket beáztatjuk, majd kifacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a felkockázott füstölt tarját és a felkockázott főtt tojásokat. Kézzel a csirkecombok alá nyomkodjuk a...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Sajtkrémes bundában sült csirkefalatok
Sajtkrémes bundában sült csirkefalatok

A megtisztított csirkemelleket nagyobb csíkokra, falatkákra vágjuk, sózzuk-borsozzuk és félretesszük. A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverem keverőgéppel, majd hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai szezámmagos csirkemell
Kínai szezámmagos csirkemell

Elkészítés: A húst felcsíkozzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkészítjük a mázat....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Töltött csirke fűszeres burgonyával
Töltött csirke fűszeres burgonyával

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Besózzuk és félre tesszük. A zsemlét beáztatjuk vízbe, ha megázott jól kinyomkodjuk. Ízesítjük sóval borssal, petrezselyemzöld...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk