15-2o dkg rozsliszt,2. dkg élesztő,csipet cukor,kb. egy dl.viz. ebből készitek kovászt
ha megkelt, de szoktam másnap folytatni:
1 kg. lisztbe,1 evőkanál só,1 evőkanál olaj,1 teás kanál citromlé
és annyi langyos viz, kb. 1.dl, vagy amennyivel jól gyúrható
tésztát kapunk
A hozzáadott víz mennyisége nem mindig egyforma. Csak addig gyúrom, míg simának nem érzem a tésztát. Kétszer kelesztem, a másodikat már a tepsiben, kb.: kétszer háromnegyed órát. Megkenem vízzel, majd 18o C.fokos sütőben megint kb. háromnegyed órát sütöm. Ha kivettem a sütőből, ismét megkenem vízzel. A teteje mÍg hűl, megpuhul. Sokat kísérleteztem, nekem ez vált be.
folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát. H...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez keverjük a sót, hozzáadjuk az olajat és az élesztős tejet. Összegyúrjuk és kelesztjük fél órát. Vékonyra nyújtjuk a tés...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA darált húst pirítsuk meg az olajon. Adjunk hozzá 2 dl hideg vizet és a Knorr Mexikói chilis bab alapot. Kevergetve forraljuk fel és lassú tűzön főzzük 3 percig. Hagyjuk kihűlni...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Könnyűösszedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétszer 40 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű