- 1 kg sertéscomb (vagy egyéb részek, minél többféle, annál finomabb)
- 2-3 fej vöröshagyma
- 1 kg savanyúkáposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (Isten ments az olajtól!)
- 1-1 paprika, paradicsom (kizárólag idényben!)
- só, bors, őrölt paprika
-1 nagy tejföl
A savanyú káposztát alaposan átmossuk, majd annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi. Babérlevelet, és egész borsot adunk hozzá, majd kb egy órán át főzzük.A húst is megmossuk, majd felkockázzuk.Zsírt forrósítunk, melyre a felkockázott húst rátesszük, átforgatjuk, egy percig pirítjuk.Felöntjük annyi vízzel, ami háromnegyedig ellepi a húst.Beletesszük a felkockázott vöröshagymát, őrölt pirospaprikát, és beletörjük a fokhagymát, sózzuk borsozzuk, majd puhára főzzük a húst.Mikor a hús készen van, a káposztát leszűrjük, és a kész húsra tesszük, majd összeforgatjuk azzal. Végül ráöntjük a tejfölt és összerottyantjuk pár perc alatt.
A húst megmossuk, kisebb kockákra vágjuk és a vöröshagymát is. Egy megfelelő méretű edénybe betesszük az olajat és a vöröshagymát, megdinszteljük. Ha jó a hagyma,...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: KönnyűA tüdőt a vízbe főni tesszük. Amint felforrt, megsózzuk, a hasábra vágott hagymát, a leveszöldséget, borsot, a fokhagymát, babérlevelet, majorannát belekeverjük, és a tüdő megpuhu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, fokhagymát olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott húst. Fűszerezzük, és puhára pároljuk. Egy másik lábosban a rizst kevés olajon felforrósítjuk, hozzáöntü...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA szalonnát is és a hagymát is nagyobb kockára vágom és együtt kezdem kiolvasztani/dinsztelni. Erre öntöm a tarhonyát, amit addig keverek, amíg szép színt kap, majd belekarikázom...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű