- 80 dkg csirkemáj
- 2 vöröshagyma
- 3 evőkanál libazsír
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 csomag tarhonya
- 50 dkg zöldborsó
- 20 dkg laskagomba
- só
- 1 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 15 dkg sajt
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a libazsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott és alaposan megszárított csirkemájat, rászórjuk a pirospaprikát, és a szokásos módon pörköltet készítünk belőle. Beletesszük a karikára vágott paradicsomot, a nagyobb darabokra vágott paprikát és a csíkokra metélt gombát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közben egy csipet sóval megfőzzük a tarhonyát, és külön edényben a zöldborsót is megpároljuk. A borsót leszűrjük, és a tarhonyához adjuk. Ráöntjük a gombás-lecsós májat, és az egészet alaposan összekeverjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjü
A sütőt előmelegítem 180 fokra Egy serpenyőben megpirítom a csirkecombokat a vajon mindkét oldalán és kiveszem, félreteszem A megmaradt vajban megdinsztelem a hagymát, szárzeller...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA kiflit széles karikára vágjuk. A tejből a tojások cukorral elkevert sárgájával, a vaníliával, a megmaradt rummal, a vaníliás cukorral madártejszerű főzetet forralunk. Egy nagy j...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szalonnát vékony szeletekre vágjuk, kakastaréjszerűen bevagdaljuk, és kisütjük. A főtt tojásokat megpucoljuk, és felszeleteljük. A burgonyát héjastól megfőzzük, megpucoljuk, és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Én egy evőkanál sót tettem a főzővízbe. 2. A megfőtt krumplit leszűrjük, a főzővizet pedig félretess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű