Családireceptkönyv.hu

Jászsági csirkemáj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 80 dkg csirkemáj
- 2 vöröshagyma
- 3 evőkanál libazsír
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 csomag tarhonya
- 50 dkg zöldborsó
- 20 dkg laskagomba
- só
- 1 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 15 dkg sajt

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a libazsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott és alaposan megszárított csirkemájat, rászórjuk a pirospaprikát, és a szokásos módon pörköltet készítünk belőle. Beletesszük a karikára vágott paradicsomot, a nagyobb darabokra vágott paprikát és a csíkokra metélt gombát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közben egy csipet sóval megfőzzük a tarhonyát, és külön edényben a zöldborsót is megpároljuk. A borsót leszűrjük, és a tarhonyához adjuk. Ráöntjük a gombás-lecsós májat, és az egészet alaposan összekeverjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjü

Jászsági csirkemáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Francia rakott csirke
Francia rakott csirke

A sütőt előmelegítem 180 fokra Egy serpenyőben megpirítom a csirkecombokat a vajon mindkét oldalán és kiveszem, félreteszem A megmaradt vajban megdinsztelem a hagymát, szárzeller...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos guba felturbózva
Mákos guba felturbózva

A kiflit széles karikára vágjuk. A tejből a tojások cukorral elkevert sárgájával, a vaníliával, a megmaradt rummal, a vaníliás cukorral madártejszerű főzetet forralunk. Egy nagy j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Betyár krumpli savanyú káposztával
Betyár krumpli savanyú káposztával

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, kakastaréjszerűen bevagdaljuk, és kisütjük. A főtt tojásokat megpucoljuk, és felszeleteljük. A burgonyát héjastól megfőzzük, megpucoljuk, és...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hartai, lágy krumplis gombóc (Rupáner)
Hartai, lágy krumplis gombóc (Rupáner)

1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Én egy evőkanál sót tettem a főzővízbe. 2. A megfőtt krumplit leszűrjük, a főzővizet pedig félretess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk