menu

Családireceptkönyv.hu

Pörkölt fejtett babbal


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- A gulyást most fejtett babból készitem .
Egészen más ízhatást lehet így elérni..
- 4 személyre:
-50 dkg sertés comb, vagy lapocka
-50-60 dkg bab (fejtett babból és szárazból is csodás lesz
-1 nagy fej hagyma
- fél evőkanál zsír
-1 paprika (most kápia paprikával készítettem)
-1 kanál pirospaprika
só,bors kakukkfű, babérlevél
annyi víz, amennyi ellepi,

Elkészítés:


-. A hagymát is tisztítom, aprítom.
-A húst megmosom, kockákra vágom. A babot is jól átmosom.
A zsíron megpirítom a hagymát, jöhet rá a hús átforgatom és úgy készítem el, mintha pörköltöt főznék, kevés lével.
-Sózom, pirospaprikát szórok rá. Amikor félig megpuhult a hús jöhet bele a bab a babérlevél és annyi víz, ami éppen ellepi.
A karikára vágott kápia paprikát is beledobom. A kápia kellemes, édeskés íze csodálatosan fűszerezi babgulyásomat.
Kicsi lángra veszem, hogy éppen csak gyöngyözzön és persze lefedem.
Nyilván a bab minőségétől függ, de olyan 30-40 perc biztosan elég ételünknek.
-Jöhetnek a fűszerek. Most borsikafüvet és kakukkfüvet szórok bele. Természetesen lehet kísérletezni, hogy melyik fűszerekkel szereti legjobban családod a babgulyást.
. Szórhatsz bele petrezselymet, és pihentetem kicsit.
-Aki fokozni akarja a jót, az szaggasson bele csipetkét is. .

Pörkölt fejtett babbal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sonkás-sajtos tekercs
Sonkás-sajtos tekercs

Elkészítés: 1. Az átszitált liszthez hozzáadom a réteslisztet, cukrot, sót, szárított élesztőt és összekeverem. 2. A tejet és tejfölt meglangyosítom, hozzáadom a liszthez, valam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
DUBARRY SZELET
DUBARRY SZELET

A hússzeleteket, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, kevés, forró zsiradékon, hirtelen kisütjük. Az apró rózsákra szedett karfiolt, rövid időre, forró, enyhén só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Lintyő
Húsgolyók Spagettivel
Húsgolyók Spagettivel

Először a húst készítjük el, a húst, bors, só, vegeta, tojás, piros arany jól összedolgozzuk. A szalonnát kis kockára vágjuk kisütjük és a hagymát üvegesre pirítjuk, és megszórjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
“Lecsó” Széll Tamástól(Onyx)
“Lecsó” Széll Tamástól(Onyx)

A paradicsom tepsiben szikkad 50ºC fok körüli hőfokon (ilyenkor koncentrálódik, ugyanakkor megőrzi friss gyümölcsösségét, nem lesz savas, nem lesz főtt íze). Külön készül másik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk