1/2 kg savanyú káposzta
//// én 1 kg használtam //
-6 darab felsö csirkecomb
/// én több combbal készitettem ///
-1,5 dl sör /
// mivel több combot és káposztát használta ezért 3 dl sört öntöttem rá //
-só,frissen őrölt bors
-olaj a tál kikenésére
-én még a káposztába kevertem 1/2 csésze rizset is /// ez elhagyható aki nem szereti /
-jól megmossuk a combokat
-sóval és borssal befüszerezzük,igy hagyjuk állni
-egy jénait kiolajozunk az aljára fektetjük a jól kifacsart káposztát // én még bele kevertem 1/2 csésze rizset is /
-erre tesszük a combokat ,
-a húsra öntjük a sört /// s mivel én rizset is tettem 1/2 pohár vizet is aláöntöttem ///,majd alufóliával letakarjuk és előmelegitett sütőben 60 percig a sütőbe rakjuk
-a foliát eltávolitjuk és még piritjuk amig szép piros nem lesz
Az élesztőt a meglangyosított tejbe keverjük a cukorral és langyos helyre téve felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük és a felfuttatott tejet lassan hozzáadagolva, csom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg burgonyát meghámozunk, megmossuk, karikára vágjuk, és sós vízben félpuhára főzünk. Közben 3 dkg apróra vágott füstölt szalonna zsírján megpirítunk egy középnagyságú, kockára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKözepes méretű burgonyákat/itt 5db/megfőzzük. Egy tálban összenyomkodjuk,adunk hozzá egy tojást, sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz. Olajban gyorsan kisütjük,...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA szalonnát vékony, apró csíkokra vágjuk bőröstől, nehogy nagyon szétfőjön. A vöröshagymát vékony cikkekre felszeleteljük. A szalonna zsírját az olajon kisütjük lassan, hogy a szal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű