- 2 db csirkemellfilé
--50 dkg spárga
--1 csomó újhagyma
-50 dkg újburgonya
-1 csokor petrezselyem
-2 dl tejszín
-1 dl száraz fehérbor
-10 dkg füstölt sajt
-10 dkg trappista sajt
-só
-bors
- olaj
--A csirkemellfiléket keresztben félbevágom, kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. A spárga fás részét eltávolítom, a jó részt megmosom, majd kb. 1 cm-s darabokra vágom. Az újhagymát felszeletelem, a sajtot lereszelem. Az újburgonyát megmosom, kockákra vágom, enyhén sós vízben előfőzöm, a petrezselyem zöldjét apróra vágom.
-A csirkemellfilét kevés olajon megpirítom, majd tűzálló tálba teszem. -A fennmaradó olajba teszem az újhagymát és a spárgát, a fehérbort aláöntöm, majd kis lángon kb. 10 perc alatt készre párolom, majd megsózom. Hozzáadom a tejszínt és a reszelt sajt felét, összeforralom, majd a spárgás ragut a csirkemellre öntöm.
-A tetejére szórom a reszelt sajt másik felét, majd előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20-30 perc alatt készre sütöm. Akkor van kész, ha a sajt kicsit megpirul a tetején.
-A nem túl puhára főzött újburgonyát kevés olajon megpirítom, hozzáadom a felaprított petrezselyem zöldjét,
összekeverem, majd a spárgás csirkemellel együtt tálalom. Petrezselymes krumpli helyett párolt rizzsel is jó.
A felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzá adom a felcsíkozott csirkemellet, amit fehéredésig sütök. Ezután hozzá adom a gombát, sózom, borsozom. Együ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Az almát mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre. A brie sajtot is vágjuk szeletekre. A csirkemellfiléket...
Elkészítési idő: 25+25 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, majd a masszába forgatjuk, ami egy sűrű palacsinta tésztaszerű legyen, még forrón beleforgatjuk a mázba
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű