6-8 db felső csirkecomb
2 evőkanál zsír
2 fej hagyma
-1-2 gerezd zúzott fokhagyma
-1 evőkanál pirospaprika + ha van 2 kanál paprika krém
só,bors
-25 dkg száraz csuszatészta
-6 közepes nagyságú burgonya
- 1 kanál apróra vágott zellerlevél
-a csirkecombokat kicsontozzuk kettévágjuk és a zsiradékon előpiritjuk
-a megmaradt zsiradékon megpiritjuk az apróra vagdalt hagymát
-a száraztésztát megpiritjuk szép pirosra zsir nélkül csak a serpenyőben
-a megpárolt hagymára visszarakjuk a combokat + a zúzott fokhagymát ,felengedjük annyi vizzel , hogy ellepje a húsokat ,
-sózzuk ,borsozzuk izesitjük kedvünk szerint ...
-figyeljük, hogy csak félig legyen megfőve a hús,
- majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a száraztésztát
-megszórjuk vágott zellerlevéllel
-készre főzzük ...
A római tálat használat előtt 20 percre vízbe áztatjuk (első használat esetén 30 perc). A csirkecombokat kettévágjuk, enyhén megsózzuk, és a római tálba egymás mellé tesszük őket....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKettévágom a csirkemellet és mindkét feléből 5-5 szeletet csinálok. Kiklopfolom vékonyra, enyhén sózom, mivel a sajt sós. Lereszelem a sajtot, beleteszem a margarint, a petrezsel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított csirkemellet felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat: lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és a vizet. Ezekből az alapanyagokból sűrű mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVideo: https://www.nlcafe.hu/gasztro/20161109/spenot-csirkes-teszta-bacon/
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű