1 kg piros szinű húsos paprika vagy pritamin paprika
-1 kg erős paprika
-1 kg érett paradicsom
-20 dkg jód mentes só
a paprikákat kicsumázzuk,
-a paradicsomot feldaraboljuk
-az egészet kétszer ledaráljuk
-1/2 órát főzzük,sűritjűk
én kicsit a botmixerrel pépesítettem
-bele a só ( aki akar 1 mokkáskanál nátriumbenzoatot is tehet bele )
-üvegekbe kanalazzuk
-lezárjuk
-5 percre fejre állitjuk
-másnapig pokrócban hagyom kihülni
Öntsük a mustárport egy tálba, adjuk hozzá a sót. Ha használunk, adjuk hozzá a kurkumát és a mézet is. Öntsük fel vízzel, majd keverjük jól össze. Ha jól elvegyültek a hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kikeverjük a sóval, beletesszük a felaprított medvehagymát is. Nem kell megolvasztani, csak éppen kenhető legyen. Mikor megkelt a tészta (medvehagymás Lala kifli), lisztez...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesEgy kis, jól zárható tálba kanalazzuk a fűszereket, és alaposan összekeverjük. Én száraz pácként használom.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A koriandert, római köményt, és fehér borsot, egy mozsárba teszem, és finomra töröm (lehet, kávédarálóban is megőrölni). 2. Hozzáadom a többi hozzávalót, alaposan elkeverem,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz