menu

Családireceptkönyv.hu

Lecsós tarja rizzsel


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 szelet tarja
1 db kápia paprika
1 db zöld t.v. paprika
-1 db fehér t.v. paprika
-4 db paradicsom
-2 fej vöröshagyma
-2 ek olaj
-2-3 ek ketchup
-só
-bors
-1 tk cukor
-1 csomag gyors rizs
( ez az eredeti recept de én változtattam a mennyiségen

Elkészítés:


A húsokat megsózzuk, -borsozzuk
-. Egy serpenyőben felhevítünk 4-5 ek olajat, belerakjuk a tarjaszeleteket, mindkét oldalukat elősütjük, majd 1 dl vizet öntünk alá, és megpároljuk őket.
Amíg a hús párolódik, elkészítjük a lecsót.
- A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
- A paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, végül pedig a paradicsomot is.
-Megsózzuk, -borsozzuk, és együtt pároljuk tovább.
Amikor már majdnem zsírjára sül a tarja, belekeverjük a ketchupot, ízesítjük a cukorral, hogy a paradicsom savasságából elvegye.
--Ezután a megpárolt, zsírjára sült tarjára öntjük a lecsót, és összerottyantjuk.
A riszt fűszeres, sós vízben zacskóstul kifőzzük. Ezzel tálaljuk a lecsós tarját.
--Én külön 20 dkg rizst főztem ..zöldpetrezselyemmel izesitettem ))

Lecsós tarja rizzsel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült hús knédli dinsztelt káposzta
Sült hús knédli dinsztelt káposzta

Először is a knédlit csináljuk,a hozzávalókból egy kelesztett tésztát csinálunk,és hagyjuk kelni.A húst fel szeleteljük,kicsit ki klopfoljuk,majd sózzuk borsozzuk.Belerakjuk a teps...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Karaj /comb/ fehérmártással
Karaj /comb/ fehérmártással

Felszeletelem a karajt (vagy combot) megsózom, lisztbe hempergetem és kevés zsiradékon erős lángon hirtelen megsütöm. Egy mélyebb edénybe készitek kb. 2dcl vizet (szükség szerint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Húsgombócok paradicsommártásban
Húsgombócok paradicsommártásban

A darált húst egy edényben jól összedolgozzuk a tojással, fúszerekkel, majd a prézlivel. Kis gombócokat formálunk a masszából és kicsit megolajozott tepsire rakjuk őket. 150 fokon...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Savanyú vetrece
Savanyú vetrece

A húst tokányszerű csíkokra, a szalonnát vékonyabbakra vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, a forró zsírban enyhén megpörköljük a felcsíkozott húst, majd az apróra vágott, kicsit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk