Remekül átveszi az izeket nem száraz ,nem csipős a hagyma .....próbáld ki
HOZZÁVALÓK
-1kg burgonya
-3 fej lilahagyma
-3 evőkanál 20%-os ecet
2 evőkanál cukor
-1 kiskanál só
-őrölt bors
-majonéz
: A krumplikat alaposan mosd meg, majd sós vízben, héjastul főzd meg őket. Ezután vedd ki a vízből, hagyd lecsepegni és kihűlni, majd hámozd meg a szemeket. A krumplit és a lilahagymát is szeleteld fel, sózd be és tedd félre.
-A vizet a cukorral, a sóval és ízlésed szerint borssal keverd össze. Öntsd rá ezt a zöldségekre, és keverd össze az egészet, de vigyázz, nehogy eltörd a krumpliszeleteket.
-A kész salátát tedd be a hűtőbe, és hagyd kb.12 órát ( estétől reggelig ) a hidegben, hogy az ízek alaposan összeérjenek.
-másnap leöntjük a levet majd a burgonyát összekeverjük a majonézzel amibe előzőleg elkeverünk 3-4 kanál tejfölt( ezzel szaporitjuk a majonézt )
-óvatosan összekeverjük ha még szükséges sózzuk ,borsozzuk
A megmosott, jól lecsurgatott fejes saláta külső levelét elrakjuk díszítésnek. A többi hozzávalót metéltnek összevágjuk, paradicsomot félbevágjuk, és kockára. A majonézből, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét alaposan átválogatjuk (tele lehet kaviccsal sajnos..), megmossuk, majd egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a babérlevelet, a sót, annyi vizet, hogy duplán ellepje, majd közep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Köretként vagy önálló étel...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMinden összekeverünk, ízesítjük: só, bors, cukor, esetleg tejföl. 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz