-Háztáji 1,2 kg-os csirke
-1 nagyobb hagyma
-1 kanál zsiradék
-1 kávéskanál darált pirospaprika
-1 paradicsom
-1 zőld paprika
-só ,bors
-2 gerezd fokhagyma
Háztáji 1,2 kg-os csirkét feldarabolok,( a fejét, nyakát, lábát elteszem most nem használom ) .
Fel kockázott mangalicaszalonnán megpirítom a húsdarabokat.
A zsiradékot átöntöm egy nagyobb edénybe és egy fej apróra vágott hagymát megfuttatok rajta
Hozzáadom a csirkedarabokat, ekkor keverem a zsírba a házi pirospaprikát, ami után egy kis víz következik, hogy le ne égjen a paprika
-. Jöhet egy felvágott paradicsom, (szezonban paprika is mehet bele, de nem kaliforniai), só és bors, meg egy-két gerezd fokhagyma átpréselve.
--Még egy kevés vízzel felöntöm, de ne lepje el.
Fedő alatt közepes lángon párolom - pirítom, szükség esetén a vizet pótolom kissé
- Nem keverem, csak néha rázogatom, nehogy szétessen a gyenge hús. Félóra alatt meg is puhul.
Elkészitem a nokedlit ( galuskát )
Tálaláskor csemege uborkát adok mellé. A paprikás csirke a család kedvence.
.
Az édes káposztát hagyományos módon abáljuk meg sós,köményes,borsos ecetes vízben!Vigyázzunk,hogy ne legyen sós és túl savanyú mert ez a lé lesz az ételnek a felöntő folyadéka!A sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket megmossuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük róla a vizet, majd sóval és borssal fűszerezzük. Egy tálba tesszük a tejfölt, elkeverjük a mustárral és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit, majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, a fűszereket, a tejfölt, a tojásokat, a sajtot, a zöldségeket és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük. A csirkeszárnyakat megmossuk, majd sózzuk. A fűszereket elkeverjük...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű