--1 db fejes lilakáposzta
--1 fej hagyma
-- 2 kanál kristálycukor
-- 0.5 dl ecet
-- 1 kávéskanál köménymag
--só
--bors
--0.5-dl-olaj
--A káposztát legyaluljuk.
--A hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk.
--A cukrot olajon karamellizáljuk, hogy aranybarna legyen.
--Hozzáadjuk a hagymát, és megpirítjuk.
--A káposztát is megsózzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, borssal és jól összekeverjük.
--Kis-közepes lángon fedő alatt, 1 dl vízzel, gyakran kevergetve addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul, ez kb. 30-40 perc
-. Ha a káposzta megpuhult, ecetet öntünk rá, és fedő nélkül még 5 percig pirítjuk.
-- Sültekhez kínáljuk (liba, kacsa, sertés).
Den Reis mit der doppelten Menge Wasser in einen Topf geben und abgedeckt zum Kochen bringen. Dann die Temperatur stark reduzieren und den Reis ca. 40 Min. ganz leicht köchelnd gar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beledo...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA nyers krumplit meghámozzuk, és vékony (3-5 mm) karikákra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a tejszínnel, a sóval, borssal, szerecsendióval, s mindezt jól összeforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben kifőzöm a spagettit.Felaprítom a hagymákat.Kockákra vagy csíkokra vágom a többi zöldséget.Mély serpenyőben vagy wokban,olajon megpirítom a hagymát hozzá adom a többi zöl...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: Könnyű