-1 kg sertés lapocka
-1 kg burgonya
-1 fej hagyma
-2 cikk fokhagyma
-2 db paradicsom
-1 db tv paprika
-ízlés szerint só
-ízlés szerint bors
-ízlés szerint delikát
-ízlés szerint őrölt kömény
-1 ek -fűszerpaprika
-2 dl száraz vörösbor
-2 db pörköltkocka ( ha van )
-1 ek zsír
--- Zsíron megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
--A felkockázott húst fehéredésig pirítsuk, szórjuk meg sóval borssal, és ha kezd levet engedni a hús, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd engedjük fel vízzel, és borral.
--Mehet hozzá a többi fűszer és a zöldség is
----Ha a hús majdnem kész, mehet bele a hosszúkásra vágott burgonya, ellenőrizzük a fűszerezést és készen is vagyunk..
A húst kiklopfoljuk, az oldalán több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával és zú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarjaszeleteket befűszerezzük (sózzuk, borsozzuk), majd bekenjük zúzott fokhagymával és mustárral. Egy jénait olajjal kikenünk, majd egymás mellé rakjuk benne a tarjaszelete...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KönnyűLereszeljük a burgonyát, kifacsarjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk a darált húshoz, majd az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, vöröshagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a darált sertés és csirkehúst, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. A kenyeret áztassuk be 100 ml tejbe, majd ha puhára ázott, kinyomkodás után adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű