lósóskába vagy lórumba tekerve)
---50 dkg darált hús (sertés, csirke, pulyka is lehet)
--10-15 dkg rizs (ki mennyivel szereti)
--1 kis fej vöröshagyma
---1 egész tojás
-- bors
- só
--vaj vagy olaj az edény kikenéséhez
--10-15 dkg sóska
--30-35 db vadsóska, lósóska ( lehet szöllö levélben is de most még ez korai)
A darált húshoz adjuk a megmosott rizst, a kockára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk,ízesítjük,+ az 1 tojást majd alaposan összekeverjük.
. Közben felforralunk másfél liternyi vizet, beledobjuk a megmosott vadsóska leveleit, majd rögtön leszűrjük.
-A levelekből kivágjuk a vastag eret (mint a káposztánál), belerakjuk a darált húsos tölteléket (jó evőkanálnyit) és nem túl szorosan betekerjük (hogy a főzéskor megduzzadó rizs ne szakítsa ki), két végén visszahajtjuk a levelet..
-Közben a megmosott sóskát a vajon megdiszteljük
-A kis töltelékeket nem túl szorosan, egymás mellé rakjuk,a dinsztelt sóskára , felöntjük annyi, enyhén sózott vízzel, hogy ellepje, majd feltesszük főni.
.– ha kevés a víz, pótolhatjuk.
Tálaláskot tejföllel kináljuk
A hagymát megtísztítjuk és a paprikával együtt felkarikázzuk. A szalonnát kockákra vágjuk. A krumlit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. A húst szintén kockákra vágjuk, megmo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázzuk. Összekeverjük a tejet a cukorral és a tojássárgájával. Tűzálló tál aljába 1 sor kiflikarikát teszünk. Meglocsoljuk a cukros tejjel. Megszórjuk a porcukorral...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA darált húshoz adjuk a megmosott rizst, a kockára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk,ízesítjük,+ az 1 tojást majd alaposan összekeverjük. . Közben felforralunk másfél literny...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KözepesAz almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, és vékony cikkekre vágjuk őket. Ezután a többi hozzávalóból palacsintatésztát készítünk. Gyakorlatilag minden mehet egybe, a tejet k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű