-1 kg burgonya
-40 dkg sertéshús ledarálva
-1 -2 egész tojás
-só,bors, 1-2-beáztatott zsömle vagy 2 szelet fehér kenyér beáztatva
-2-3 gerezd zúzott fokhagyma
-kevés olaj a tepsi aljába amire ültetjük a burgonya feleket
- 20 dkg reszelt sajt
a burgonyát héjában megfőzzük -karalábé vájóval a közepét kivájjuk
-ha kihült megpucoljuk és ketté vágjuk hosszában
-a ledarált sertéshúst bekeverjük ,a fűszerekkel+ fokhagyma + az beáztatott zsöklék
-a kettévágott burgonyákat kanállal megtöltjük ,formázzuk
-a tepsit vagy jénait kevés olajjal megkenjük ,a burgonyákat szépen sorba beleültetjük és reszelt sajtal megszorjuk
-fóliával letakarjuk
-kb.35-40 perc mulva a fóliát levesszük és még piritjuk hogy szép piros legyen
G
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húsból pörköltet készítünk. Levét leöntjük, és a húst apróra vagdaljuk 2. A burgonyás tésztát kinyújtjuk, 5x5 cm-es darabokra vágjuk, és elosztjuk rajta a vagdalt húst....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA egyik hagymat aprora vagom,hozzaadom a fele aprora vagott bacont is, megdinsztelem, hozzaadok 1 kk pirospaprikat, majd a daralt hust. jol osszekeverem es egy kicsi vizzel keszre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű