4 cékla
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
1 evőkanál oregánó
fél citrom leve
színes bors
só
A céklát mosd meg jó alaposan, és a nagyságától függően vágd kettő vagy négy részre. Helyezd a darabkákat egy jénai tálba egymás mellé, majd ízlés szerint szórd meg oregánóval, színes borssal és kevés sóval. A citromlevet, a mézet és az olívaolajat jól keverd össze, majd kanalazd a céklák tetejére.
Fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Mielőtt kivennéd, nézd meg, hogy elég puha-e. Amint tudod, pucold meg. Tálaláskor locsold meg a maradék ízesített olívaolajjal. Melegen és hidegen is kitűnő.
A szárított élesztőt cukros, langyos vízben elkeverjük, és pár percig állni hagyjuk, míg fel nem habzik. A lisztet közben összekeverjük egy csipet sóval, a joghurttal és egy kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra vágjuk a zöldségeket, sajtot, összekeverjük. Állni hagyjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A rizst elkészítjük. 2. Közben a zöldborsót annyi vízzel, amennyi elfedi, puhára pároljuk. 3. Párolás közben megsózzuk, és egy kávéskanálnyi cukorral ízesítjük. 4. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk. Hozzákeverjük a sót, a vajat, a zsályát és kevergetés közben hozzáadagoljuk a kukoricadarát. Mikor összeállt, kihűtjük, majd fagyiskanállal kiadagoljuk. Oliva...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz