menu

Családireceptkönyv.hu

Minestor leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 ek olívaolaj
1 nagy vöröshagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 szál szárzeller
negyed kilónyi fejeskáposzta
fél üveg ( kb. 3 dl) passata
2 kisebb krumpli
1 cukkini
1 doboz konzerv bab
só, bors

Elkészítés:


z olívaolajon megpároltam az összekockázott nagy hagymát kb. 3-4 percig, majd rátettem a sárgarépát, a felszeletelt vagy legyalult fejes káposztát és a szárzellert. 2 percig pirítottam, majd jöhet a fél üveg passata. Ezzel átkeverem és1 percig pirítom, majd felöntöm 1,5 liternyi vízzel. Volt egy darab összeszáradt parmezánom azt is beledobtam, sóztam, borsoztam. 15-20 percig főztem, majd mehet bele a krumpli és a cukkini. Mikor már minden puha volt beletettem egy doboz leszűrt, leöblített babot és még egy kicsit összefőztem. Tálaláskor adtam hozzá 2 nagy bazsalikom leveleket összetépve apróra és reszelt parmezánt, meg pár csepp olívaolajat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütőtökkrémleves
Sütőtökkrémleves

hagymát vajon megpárol, felönt fehérborral, hozzáad felkockázott sütőtök plusz burgonya, felönt alaplé (max amíg ellepi), puhára főz, zsályát, mézet bedob, összeturmixol, tejszínt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar EXTRA EGYSZERŰ ZÖLDSÉG LEVES CSIRKEMELLEL
EXTRA EGYSZERŰ ZÖLDSÉG LEVES CSIRKEMELLEL

A csirkemellet kockára vágjuk és kicsit zsírjára pirítjuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel és 20percig főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és készre főzzük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görcsgaluska leves
Görcsgaluska leves

A csirkeaprólékkal, 2 liter vízzel, a zöldpaprikával, a kétharmad petrezselyem zölddel, leves alapot főzünk. Amíg fő a leves a lisztből, tojásból kemény levestésztát gyúrunk, ami...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Gombaleves
Gombaleves

A vajat felolvasztjuk, megpároljuk benne a gombát és a petrezsleymet, majd addig pároljuik, míg el nem fő a leve. Ezután megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a zöldség alaplével....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk