A sajtnak nem lehet ellenállni! Fincsi és laktató étel elképesztően gyorsan.
Hozzávalók:
1 csomag tészta
5 dkg vaj
1 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt ementáli
10 dkg reszelt parmezán
5 gerezd fokhagyma
2 teáskanálnyi bazsalikom
só, bors
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük. A vajat, a tejszínt és az ementálit összekeverjük és lassú tűzön felmelegítjük. Nem kell főnie, ha szép lassan összemelegítjük sűrűvé válik, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. Mikor a tészta megfőtt egy tálba tesszük és leöntjük a szósszal, összekeverjük, rászórjuk a parmezánt és kínálhatjuk!
1. A sonkát, bacont és a felvágottat felkockázzuk. 2. A római tálban összekeverjük a száraz (!) tésztát a sonkákkal, megszórjuk az ízesítővel és a majorannával. 3. A tejszínt...
Elkészítési idő: több, mint 1 ór Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. 2. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS: A lisztet átszitáljuk, majd a sóval és a cukorral elkeverjük. Kevés tejet langyosítunk és az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, az olaj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A spagettit sós vízben puhára főzzük. 2. Az olajos megpirítjuk a reszelt vöröshagymát. 3. Beletesszük a paradicsompürét, a kockára vágott tarját, a karikára vágott gombát. 4...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű