a palacsintához:
6 dkg Yungas finoman őrölt manióka liszt
4 tojás
2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
2 dkg folyékony kókuszolaj
15 dkg spenót
törött bors
só
a krémhez:
20 dkg Totu krém extra
10 dkg folyékony kókuszolaj
20 dkg szálkamentes megsütött lazacfilé
citromlé
törött bors
só
A palacsinta hozzávalóit egynemű masszává turmixoljuk, majd a szokásos módon palacsintákat sütünk belőle. A krémhez a totu krém extrát habverővel összekeverjük a kókuszolajjal. A kókuszolajat kisebb adagokban csorgatjuk a krémhez, elkeverjük, majd amikor a krém "felvette" az olajat akkor adjuk hozzá a következő adagot. Majonéz jellegű krémet kapunk, (amit édesítővel, mustárral, sóval, borssal citromlével ízesítve akár használhatunk annak is, de ha hűtőbe kerül, a kókuszolaj miatt vaj jellegűre dermed). Hozzáadjuk a villával összetört megsült lazacot. Ízesítjük sóval, törött borssal és citromlével és már kenhetjük is meg vele a palacsintákat.
Tücsökbogár
Megfőzzük a tésztát. Ez idő alatt a tojást felverjük egy kicsi sóval, a virslit karikákra vágjuk. Előkészítjük a tepsit, nagyon kevés olajat teszünk az aljába (kikenjük vele). A m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virsliket megfőzzük, aztán mindegyiket bevágjuk hosszában, annyira, hogy egy kis reszelt sajttal és ketchuppal vagy majonézzel (ízlés szerint) megtölthessük. A vékonyra szeletelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű… a tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papír...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűPici kókuszolajon megpárolom a gombát. A padlizsánt kettévágom és kiszedem a közepét. Beleteszem a gombát, tepsibe helyezem és letakarva 200fokon 30 percig sütöm, majd takarás nélk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű