Bevásárlólista 4 adaghoz:
3 ek. kókuszzsír
10 dkg hagyományos füstölésű kolozsvári szalonna
1 csokor újhagyma / 1 szálat tegyél félre a díszítéshez
1 kaliforniai paprika (tudom, hogy nincs paprikaszezon, de ma beszippantott a piros színe!)
1 szép fej karfiol
1 ek. kurkuma
kevés bors
só szerintem nem kell hozzá a szalonna miatt
1. lépés
Egy nagy serpenyőben forró zsiradékon, de mérsékelt láng mellett forgassuk át párszor a felkockázott szalonnadarabokat, és pirítsuk ropogósra.
2. lépés
Mehet rá a felszeletelt újhagyma-zuhatag, pirítsuk meg ezt is folyamatos kevergetés mellett.
3. lépés
Most jön a kis kockákra vágott, és gyönyörű piros színével, étvágygerjesztő illatával csábító paprikahalom. Folyamatos kevergetés közben kb. 2 percig süssük.
4. lépés
Na most mehet rá az időközben megtisztított, felaprított karfiolrózsák morzsaléka. Ehhez mindig aprítógépet használok, 2 perc alatt kész a karfiolrizs állag. Ha nincs ilyen kütyüd, akkor egyszerűen csak késsel darabold minél apróbbra. Forgassuk össze, és mérsékelt lángon fedő alatt süssük kb. 3-4 percig.
5. lépés
Szórjuk meg a gyönyörű és finom paleo rizottónkat a kurkumával, borssal és egy szépen felszeletelt újhagymával.
http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/search/label/k%C3%B6nny%C5%B1%20%C3%A9telek
Az olajon halványra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük az összezúzott fokhagymát, a darált sertéshúst, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával és állandóa...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: KözepesA vöröshagymát apróra vágom, lassú tűzön megfonnyasztom a zsíron, majd rászórom a pirospaprikát, megkeverem, s felengedem 2-3 evőkanálnyi vízzel. Amikor a hagyma zsírjára pirult, b...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KönnyűA kockára vágott hagymát Olíva olajon üvegesre pároljuk, pici vízzel felöntjük, majd lehúzzuk a tűztől és meghintjük piros paprikával, borssal és átforgatjuk. Hozzáadjuk a feldarab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot megpároljuk, majd serpenyőben fűszerezett tejföllel (2dl) (fokhagyma, paprika, bors) összekeverjük. Tepsibe tesszük a felét, rá mehet u1 virsli, száraz kolbász, főtt to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű