• 4 csirkecomb
• 1 vöröshagyma
• 3-4 g. fokhagyma
• kis gyömbér
• 3 dl tejföl
• 1 krémsajt
• 1 paradicsom v. kevés paradicsomlé
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 3 dl száraz Tokaji Furmint bor
• 3 teáskanál méz
• 3 evőkanál mustár
• kakukkfű, rozmaring
• kanálnyi olíva olaj
• 1 evőkanál rizsliszt
• Cheddar sajt
• só
A csirkét sóval, kakukkfűvel, rozmaringgal olívaolajjal fűszerezem, egy éjszakát pihenni hagyom. Olívaolajon, a csirke mindkét oldalát megpirítom, majd az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért ráteszem. Továbbpirítom. Mustárt és a mézet elkeverem a borral, és ezzel a lével párolom majdnem készre, belevágom a paradicsomot héj nélkül, végül a petrezselymet is ráteszem. A csirkét áthelyezem egy tűzálló tálba, ráöntöm a szaftot. A tejfölt elkeverem a krémsajttal és 1 evőkanál rizsliszttel. Ezt rákanalazom a csirkére, és megszórom reszelt sajttal. A sütőben készre sütöm.
A csirkét megmossuk, feldaraboljuk, megsózzuk és borsozzuk. A margarinon átpirítjuk, majd melegen tartjuk. A megmaradt margarinban megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, a gyuf...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA felszeletelt csirkemelleket sózzuk, lisztbe forgatjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük és fóliával letakarva sütjük. 2 ek olajon az átpréselt fokhagymát megfuttatjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bográcsban olajat hevítek, szép sárgára pirítom rajta a nem túl apróra vágott vöröshagymát (a hosszú főzési idő alatt úgyis szétfő). Most jön a szépen feldarabolt kakas. Megsózom...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű