1 kg padlizsán
2 közepes fej vöröshagyma
150 ml napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A padlizsánt mossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A vágott felülettel lefelé egy tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
A sütőből kivesszük, majd a padlizsán husát egy kanál segítségével kikaparjuk. Egy szűrőbe rakjuk, és kb. 1 órát hagyjuk szűrődni.
A hagymát apróra vágjuk, majd egy kis olajban üvegesre dinszteljük.
A padlizsánt és a hagymát botmixerrel pürésítjük, majd apránként hozzákeverjük az olajat. Sóval, borssal fűszerezzük.
Reszeljük le a cukkinit (tökreszelő, nagyobb lyukon). Sózzuk meg a cukkinit, és keverjük össze úgy, hogy mindenhol érje a só. Egy lábosban tegyük fel melegedni az o...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMegmossuk a padlizsánt és 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb.50 percre. Amíg a padlizsán sül, egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd levesszük közepes lángra és be...
Elkészítési idő: 1.30 óra Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a karfiolt, majd megf?zzük sós és cukros vízben. Kikenünk egy tálat vajjal, beleteszszük a karfiolt és ráöntjük a 3 tojás sárgájával elkevert tejfölt. Megszórjuk a re...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg kókuszolajon, Ezután az aprított spenótot borítsuk rá,és addig melegítsük,amíg az ízek összeérnek. Ezt az eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű