menu

Családireceptkönyv.hu

Habos, rakott zsemle recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



6 zsemle
8 dkg vaj
2-3 dl szilvalekvár
3 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dl tej
1 teáskanál őrölt fahéj

A tetejére:

2 tojásfehérje
5 dkg kristálycukor
1 evőkanál szilvalekvár

A hőálló tál kikenéséhez:

margarin

Elkészítés:


A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük.

A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a tejet, és az olvasztott margarint is belekeverjük. Ebbe a masszába belefogatjuk a zsemleszeleteket, de ne áztassuk el!

Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, majd leteszünk az aljába egy sor áztatott zsemlét, majd megszórjuk fahéjas porcukorral. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a zsemle. Ha a tejes keverékből marad, azt ráöntjük a tetejére.

180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a habot. Esetleg egy villával cifrázhatjuk a tetejét. Visszatoljuk a sütőbe kb 10 percre, vagyis amíg a hab meg nem szilárdul és színt kap.

A “süti” egy raguleves mellé második fogásként kitűnően megállja a helyét.

Habos, rakott zsemle recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Resztelt csirkemáj (Sóbors)
Resztelt csirkemáj (Sóbors)

A csirkemájat tisztítsuk meg, az ereket, hártyákat távolítsuk el kés segítségével. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel. A hagymaszeleteket olajon din...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
TÖLTIKE
TÖLTIKE

A hagymát kevés olajon megdinsztelni, a reszelt répát, cukkinit hozzáadni és fűszerezni ( só, paprika, curry, fokhagyma). Puhára sütni. A kölest alaposan megmosni és megfőzni, ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

A szalonnát felszeljük nagyobb darabokra(hogy később ki lehessen emelni), a kolbászt felkarikázzuk, majd nagyon lassú tűzön kisütjük a zsírt belőle.Ezután kiszedjük,majd a zsíron a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Húsos lepény, a régi jó falusi recept
Húsos lepény, a régi jó falusi recept

A lisztből, zsírból, sóból, és annyi tejfölből, hogy gyúrható legyen, lepénytésztát készítek. Két cipóra osztom, és pihenni hagyom. Az első cipót kinyújtom, kizsírozott piteformába...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk