menu

Családireceptkönyv.hu

Kozák sapka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kozák sapka recept
Gasztrostúdió fakanál Kedvenc receptek közé
Vedd fel a könyvjelzőid közé a receptet
Print Friendly and PDF Megosztás
Hozzávalók:

A tésztához:

6 tojás
30 dkg porcukor
6 evőkanál langyos víz
18 dkg liszt
2 kanál kakaó
fél csomag sütőpor

A krémhez:

4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
kókuszreszelék

A tetejére:

3 dkg kakaó
10 dkg cukor
3 evőkanál víz
10 dkg vaj

Elkészítés:


A tojássárgákat a porcukorral és a langyos vízzel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, majd a keményre habbá vert tojásfehérjét. Ebből a masszából tésztát sütünk.
Ha kihűlt, nagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk a kerek kucsmaformákat. Középen vízszintesen kettévágjuk és rendesen megkenjük a krémmel.
A tejben sűrűre főzzük a vaníliás pudingot. Ha kihűlt, a vajat és a porcukrot hozzátesszük és jól összekeverjük.
A sütemény oldalát is megkenjük a krémmel, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
A kakaóból, cukorból és vízből lassan felfőzve csokimázat készítünk. Ha besűrűsödött, belekeverjük a vajat.
Minden darab tetejére csokoládémázat csorgatunk, így nyeri el végső formáját.

A tojássárgákat a porcukorral és a langyos vízzel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kaka

Kozák sapka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar András napi kocsonya
András napi kocsonya

A húsokat alaposan megtisztítjuk. Vízzel felöntjük, hogy ellepje a húsokat 4 ujjnyira. Beletesszük a borsot, az egész fej hagymát, az egész gerezd fokhagymákat, sót. Forrás után...

Elkészítési idő: 360 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Karamellás
Karamellás

1. Tésztához a tojások sárgáját a porcukorral, 2 evőkanál forró vízzel habosra keverjük. A lisztet, darált diót és szódabikarbónát összekeverjük és a kikevert sárgához adjuk. Végül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: minitunder
Adventi mézeskalács
Adventi mézeskalács

A mézet a margarinnal melegítsük fel és tegyük félre. Egy nagy tálba keverjük össze a lisztet, az átszitált porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket. (Ha sötétebb tésztát szere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Svájci répatorta
Svájci répatorta

Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Én 22 cm-es formát használtam.Kikentem vajjal és barna cukorral megszórtam A tojásokat a cukorral...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk